Groenlo.nl
Ruimtes
Voorzieningen
Tarieven
Offerte
Overige informatie

Het schip: bijzonder en sfeervol

Het 'schip' is de grootste ruimte van de Oude Calixtus, het deel waar vroeger de kerkgangers zaten.
Deze ruimte is nu geschikt voor verschillende soorten activiteiten en evenementen, zoals concerten, voorstellingen, exposities, symposia, lezingen en presentaties voor een groter publiek. De specifieke karakteristieke uitstraling van deze ruimte maakt uw activiteit of evenement extra bijzonder en sfeervol.

Het schip in cijfers

 

Afmeting

29x21,5 m

Oppervlakte

625 m2


Capaciteit

 

Theateropstelling
podium, stoelen in rijen

275 pers

Cabaretopstelling
podium, tafels met stoelen

250 pers

Diner
ronde tafels met stoelen

300 pers

Receptie    
Statafels

max. 600 pers

 

Het koor: intiem

Het 'koor' is de langwerpige/rondvormige ruimte waar vroeger het hoogaltaar stond, in de katholieke tijd van de kerk bestemd voor de geestelijken.
Momenteel wordt deze ruimte gebruikt voor de eredienst van de Hervormde Gemeente Groenlo, maar kan ook worden gehuurd voor andere activiteiten.
De oppervlakte is wat kleiner dan die van het schip; de ronde buitengevel geeft een nog intiemere sfeer. Het koor en schip worden van elkaar gescheiden door een fraaie glazen wand. Het koorgedeelte is rechtstreeks van buiten te bereiken. Men hoeft dus niet door het schip naar het koor.

Het koor is dan ook uitermate geschikt voor een (niet kerkelijke) begrafenisplechtigheid,indien gewenst inclusief koffietafel, huwelijksvoltrekkingen, eventueel gevolgd door een receptie in het schip. Verder zijn alle activiteiten die zich in het schip kunnen afspelen ook in het koor mogelijk: kleinere uitvoeringen, lezingen, recepties. Uiteraard is het ook mogelijk om schip en koor samen te huren, echter hierbij dient wel rekening gehouden te worden dat deze ruimten gescheiden blijven door de glazen wand.

Het koor in cijfers

 

Afmeting

16 x 8,3 m1

Oppervlakte

125 m2


Capaciteit

 

Theateropstelling
podium, stoelen in rijen

70 pers

Cabaretopstelling
podium, tafels met stoelen

40/50 pers

Diner
ronde tafels met stoelen

40 pers

Receptie    
Statafels

80 pers

 

Copyright 2024 De Oude Calixtus    |    Disclaimer